Trueque Formalisme

Trueques, punt de trobada multidisciplinar per a l’intercanvi d’idees sobre i des de l’arquitectura, tindrà lloc el proper 20 de juny de 20 a 22h al Metroom. Per aquesta sessió, anomenada “Trueque formalisme” debatrem les posicions diverses al voltant del treball de la forma en el context actual. Immersos en un estat de ressaca col·lectiva, i amb sentit de culpabilitat davant els plaers estomacals, creiem interessant reflexionar sobre en quin punt es troba la relació dialèctica entre formalitzar i teoritzar. Ens preguntem si podem tornar a gaudir de la voluptuositat de l’arquitectura, i, si és així, com?

PARTICIPANTS

-Flores Prats: estudi d’arquitectes atípic que afronta el projecte amb eines i estratègies tradicionals en l’ambigu context arquitectònic contemporani, resultant una arquitectura expressiva i matèrica.
-on-a: estudi d’arquitectes que utilitza eines digitals en el procés projectual. Disseny paramètric, produccions CAD-CAm, etc. Les seves obres presenten formes impactants allunyades de la geometria arquitectònica tradicional.
-Curro Claret: dissenyador industrial. Destaquen les seves peces en les que traspassa a l’usuari part del procés de fabricació de l’objecte.
FerranelOtro: dissenyador gràfic vinculat a l’art contemporàni. Com ha tal dissenya amb uns paràmetres funcionals dallunyats dels de l’arquitecte.

CONVIDATS

Per la segona sessió de Truques, convidarem a tots els participants i oients del truque Pilot, així com els estudiants d’arquitectura i disseny de la Universidad Javeriana de Bogotà a Colombia que realitzen la seva estada anual a Barcelona, i amb els que compartim lloc de trobada i treball  al metroom.