Trueque Sentit Comú

Martí Anson, Arturo Frediani i Pau Pedragosa

Quin és el paper del sentit comú quan un construeix un vaixell en un espai sabent que serà massa gran per sortir per la porta? O quan cobreixen amb tela de zòdiac els murs exteriors d’un bloc d’habitatges? Quina distància respecte el sentit comú ha de prendre un filòsof per poder raonar?

Qualsevol activitat crítica i creativa –artística, arquitectònica, filosòfica– neix de la sorpresa davant de la normalitat, la curiositat que desperten les coses ordinaries que el sentit comú accepta com el més normal. Calen les situacions extremes per poder percebre les situacions mitjanes; un sentit estrany per percebre el sentit comú.

En el mateix instant en que ens preguntem què és el sentit comú –una cosa tant nostra: el seny!– , ja no l’estem seguint, deixa de ser comú, deixa de ser tant “nostre”. Però es pot viure instal·lat en la intempèrie que qüestiona la calidesa familiar del lloc comú?

Un trueque entre l’arquitecte Arturo Frediani, el filòsof Pau Pedragosa i l’artista Martí Anson, moderat per l’editor Llorenç Bonet: deu minuts de presentació de cadascun d’ells i un debat on tots sou convidats a participar.

Dimecres 5  d’octubre a les 19:30 al soterrani del metroom

Anuncis


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s